2014. november 10.

Európában is egyedülálló vízi turisztikai fejlesztések a Kalóz Kikötő És Yacht Clubban Bodrogkisfaludon

Bodrogkisfalud, 2014.11.10.

I.Controll Kft

Sajtóközlemény

Megkezdte különleges elemekkel tarkított beruházását Bodrogkisfaludon az I.Controll Kft. Az egyedi fejlesztéseknek köszönhetően a komplexum jelentősen hozzá fog járulni a turisták proglamlehetőségeinek bővítéséhez, a helyi és környékbeli lakosság életminőség-javításához.

Az ÉMOP-2.1.1/B-12-2012-0014 azonosítószámú pályázaton, 70%-os támogatási intenzitás mellett, 66,02 millió Ft támogatást nyert az I.Controll Kft. a beruházás megvalósításához.

A fejlesztés eredményeként a bodrogkisfaludi Kalóz Kikötő közel 7000 m2-es vízparti területen és a hozzá kapcsolódó vízfelületen színvonalas, széleskörű szolgáltatásokkal várja majd a különleges vízi és szárazföldi élményekre vágyókat. Jogosítvány nélkül vezethető 12 személyes szabadidő tutaj, vízen tekerhető mountain bike, kajak, kenu és egy 3 személyes jetski várja a víz és a természet szerelmeseit, utóbbi wakeboard, vizisí, fánk, banán húzási lehetőséggel. A Yacht Club parkjában az egyedülálló tervezésű Mátyás király borkútja nyújt majd lehetőséget a környék borainak kóstolására, a filagóriákkal ellátott főzőhelyek, a fedett színpad, fából készült kalóz tematikájú játszótér, az óriás sakktábla, a kölcsönözhető kerékpárok rengeteg szabad téri programlehetőséget kínálnak majd a felnőttnek és gyereknek egyaránt. A kikötő területén lesz látogatható a harcászati gépekből, eszközökből álló katonai kiállítás is. A beruházás munkahelyteremtéssel is jár, 3,5 fő vízi sportokban jártas, szakképzett segítő áll majd a látogatók rendelkezésére.

A projekt befejezésének várható időpontja: 2015. május 30.

További információ kérhető:

Endresz László

I.Controll Kft

Bodrogkisfalud, Kossuth u. 2./C

Telefon: +3620/926-4020

E-mail: icontroll@vipmail.hu

Web: www.kalozkikoto.hu

Fotómelléklet

Szabadidő tutaj, egy új fogalom a turisztika eszköztárában:

Egy innovatív megoldás azoknak, akik a vízen is szeretnének kerékpározni: